• Over Bravo Foods
  • Professioneel
  • Consument
  • Algemeen
  • Nieuws
  • Kwaliteit
    • HACCP
    • ISO9001
    • RiskPlaza
    • Biologisch
  • Vacatures
  • Contactgegevens

RiskPlaza

RiskPlaza



RiskPlaza is een databank met informatie over de voedselveiligheid van ingrediënten. Het herbergt informatie over de gevaren die aan ingrediënten kunnen kleven en de beheersmaatregelen die genomen kunnen worden om deze gevaren te beheersen. RiskPlaza en de hierin opgenomen informatie is toegankelijk voor (leveranciers aan) bedrijven in de bakkerij, zoetwaren-, vleeswaren-, snacks-, groente- en fruitsector, koffie- en theesector, de pluimveeverwerkende industrie, de overheid en de bij het RiskPlaza-audit+-systeem betrokken instanties. Het Productschap Akkerbouw zorgt er met deskundigen uit de diverse sectoren, de NVWA en certificerende instellingen voor dat RiskPlaza de meest actuele informatie bevat.

De RiskPlaza-audit+ is ontwikkeld om de borging van voedselveiligheid van ingrediënten bij bedrijven uit genoemde sectoren zoveel mogelijk uit handen te nemen. 
IsaCert heeft bij ons een audit uitgevoerd en vastgesteld dat alle mogelijke gevaren van onze ingredienten worden beheerst.  Hiertoe is Bravo Foods RiskPlaza+ gecertificeerd, hetgeen op de website van RiskPlaza (www.riskplaza.nl) staat vermeld.

De RiskPlaza verklaring kunt u hier downloaden.


Wat houdt de RiskPlaza-audit+ in?

Bij een RiskPlaza-audit+ voert een certificerende instelling (CI) bij een deelnemend bedrijf een aanvullende audit uit bovenop het al aanwezige voedselveiligheidscertificaat (HACCP, IFS, BRC, ISO 22.000, FSSC 22000 of een goedgekeurde hygiënecode). Deze aanvullende RiskPlaza-audit+ is gericht op de borging van de voedselveiligheid van ingrediënten. Tijdens de audit moet een bedrijf kunnen aantonen dat de mogelijke gevaren van ingrediënten zijn beheerst. Leveranciers kunnen de beheersing van de in RiskPlaza opgenomen gevaren van ingrediënten vanaf 2008 laten toetsen door certificerende instellingen. Is de borging in orde, dan wordt het bedrijf opgenomen in de lijst met RiskPlaza-audit+-bedrijven.De RiskPlaza-audit+ wordt tijdens of na de reguliere voedselveilgheidsaudit (HACCP, BRC, IFS, ISO 22.000, FSSC 22000 of goedgekeurde hygiënecode) uitgevoerd. De frequentie van de RiskPlaza-audit+ is gelijk aan die van de reguliere voedselveiligheidsaudits. Per bedrijf hoeft er maximaal één RiskPlaza-audit+ per jaar te worden uitgevoerd.

Schematisch ziet het RiskPlaza-audit+  er als volgt uit:

RiskPlaza-schema


© Bravofoods B.V. 2019 | Sitemap | Gebruiksvoorwaarden | Algemene voorwaarden | Privacy
Powered by Masterlinks Internet Solutions